25.04.2024 09:54
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Новий автомобіль для висотних робіт придбали у КП «Тернопільміськсвітло»

Новою «вишкою» поповнився автопарк КП «Тернопільміськсвітло». Минулого тижня тут з’явилася нова сучасна машина, яку, піднявшись на висоту пташиного польоту у «люльці» нового авто, вперше протестував директора підприємства Олег Лехіцький.

  • У нас в наявності було дві «вишки», одній з яких шість років, а другій –дев’ятнадцять. Часто через брак техніки виникали ситуації, коли доводилося орендувати техніку для висотних робіт, бо двох одиниць дійсно мало. Відтак, після того, як було прийняте рішення про купівлю машини, відбувся тендер, який виграло одне з підприємств, що займається комплектацією таких машин. Попри виділення коштів, не відразу вдалося авто придбати, бо на заводі була черга. Та, попри всі труднощі, минулого тижня автомобіль пригнали з Полтави і ми вже готуємо відповідні документи, щоб якнайшвидше могти застосувати техніку за призначенням, – розповідає Олег Лехіцький.

За словами директора КП «Тернопільміськсвітло», установка «вишки» італійського виробництва. Вона є дуже маневреною: може нахилятися під кутом та розвертатися на 360 градусів, в той час, як старі вишки можуть повертатися лише на 45 градусів вліво та на 45 вправо. При цьому управляти «вишкою» може електрик безпосередньо із «люльки», що значно зручніше, аніж у старіших моделей авто, де керування здійснює водій авто. Кабіна автомобіля п’ятимісна, відтак одночасно виїхати на об’єкт може водій та чотири електрики. Висота «вишки» стандартна – 18 метрів, втім очікується, що вона буде більш енергоощадною у порівнянні із старими моделями, адже характеристики двигуна передбачають менше споживання палива.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР