19.04.2024 15:00
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

На Руській встановлять люк із гербом Тернополя й написами “Тернопільводоканал” та “Власність Тернопільської міської територіальної громади”

Заміна каналізаційних люків — із тих робіт, що вимагають теплої й сухої пори року, тож водоканалівці намагаються наповну її використати. Передусім йдеться про люки на проїжджих частинах, адже там через інтенсивний рух автомобілів, постійну вібрацію вони зношуються значно швидше, ніж у пішохідних зонах.
Якщо достатньо заміни кришки, що почала перехилятися й гуркотіти при наїздах, робота триває не дуже довго. Сьогодні ж на вулиці Руській її багато: плита під асфальтом покришилася, тож доведеться і мурувати, й “латати” дорожне полотно. Рух автомобілів на місці ремонтних робіт не перекривали. Мінімізувати незручності для тернополян — неписаний закон, яким керуються водоканалівці у подібних випадках. Встановлять на Руській новий люк із гербом Тернополя й написами “Тернопільводоканал” та “Власність Тернопільської міської територіальної громади”. Він має ущільнююче кільце, а при відкриванні фіксується у вертикальному положенні, що суттєво зменшує імовірність травмування працівників при виконанні ремонтних робіт чи профілактичних оглядах.
Днями працівники водоканалу відремонтували також люк на проїжджій частині вулиці Замкової.