19.04.2024 22:43
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

На підприємстві «Східний масив» побувала знімальна група телеканалу «Рівне – 1»

Впродовж двох днів у Тернополі перебуває знімальна група телеканалу «Рівне – 1». Особливий інтерес у рівненських колег викликало житлово-комунальне життя Тернополя, відтак вони поспілкувалися із фахівцями різних напрямків та оглянули ряд об’єктів. Також журналісти цікавилися діяльністю  приватних підприємств, що обслуговують житловий фонд та прибудинкові території, оскільки в Рівному ще до сьогодні працюють комунальні ЖЕКи. Ознайомитися з досвідом Тернополя завітали на ПП «Східний масив», яке обслуговує майже 200 багатоповерхівок у Тернополі.

Директор підприємства Михайло Дереворіз розповів, наскільки складним, хоч і необхідним, був  перехід від ЖЕКів до ПП, а також про переваги діяльності підприємства у статусі приватного.

Рівнян подивувало те, що у Тернополі ще у 2001 році усі ЖЕКи перетворилися у приватні підприємства, так само як компанії з вивезення сміття та обслуговування ліфтів, що дозволяє їм якісно виконувати свої функції. Натомість у Рівному щойно стають на шлях змін у відповідності до  закону України № 417 “Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку”, згідно з яким мають бути ліквідовані усі ЖЕКи. Ця проблема є актуальною для багатьох українських міст, де житловий фонд також обслуговують ЖЕКи. До слова, у 2016 році до нас приїжджали фахівці із Хмельницького з метою перейняти досвід Тернополя.

Побувала знімальна група і на господарському дворі ПП «Східний масив», де подивилися на наявну техніку та поспілкувалися із працівниками підприємства.

Щодо капітальних ремонтів прибудинкових територій, які сьогодні тривають у тринадцяти дворах Тернополя, то особливо гостей зацікавили екопарковки, облаштовані під час капремонтів. Цікавилися гості також і енергоефективними заходами, які втілюються у нашому місті.

На підприємстві «Східний масив» телеканал ІСТV знімав новий соціальний проект

Представники Хмельницької міської ради переймали досвід Тернополя

Олег Гордевич: «У жодному з міст України не здійснюється стільки робіт, як у Тернополі» 

Тернопіль житлово-комунальний