20.04.2024 13:18
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

На прохання мешканців вул. Острозького, 45, у план ремонту вуличних сходів внесено коригуючі зміни

Ostrozkogo45У п’ятницю, 27 лютого, відбулася зустріч працівників управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології із мешканцями будинку на вул. Острозького, 45.

Напередодні останні звернулися до управління і висловили свою альтернативну думку щодо реконструкції вуличних сходів поблизу їхнього будинку, яка нещодавно розпочалася. Усі три наявні сходові марші перебувають в аварійному стані, тож плитами з бічних сходів, які є менш зруйнованими, планувалося перемостити центральні.

Мешканці вважають, що бічні сходи, якими вони здебільшого користуються, доцільно зберегти. Представники ініціативної групи закликали фахівців управління, відповідальних за дану ділянку роботи, підтримати їхню думку.

  • Центральні сходи перебували в аварійному стані, відтак були включені до переліку об’єктів, що потребують першочергового ремонту. З метою збереження цілісного архітектурного ансамблю було прийняте рішення сформувати центральні сходи із бічних, які перебувають у менш критичному стані, – розповідає Олег Соколовський, заступник начальника управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології. – Використання елементів бокових сходів здешевило б виконання реконструкції центральних сходів, адже переробляти їх повністю із нових матеріалів було б дуже затратно для міського бюджету. Оскільки центральні сходи найширші (вони мають ширину сім метрів, а бічні – по три метри), то планувалося, оснастити їх пандусом та перилами. У проекті ремонту сходів було передбачено також облаштування системи водовідведення, яка запобігала б руйнуванню сходів внаслідок  підтікання дощових вод. Таким чином дані сходи мали б стати не лише придатними для використання, але й зручними для людей з обмеженими фізичними можливостями. Мешканці висловили своє бачення стосовно ремонту даного об’єкту та  звернулися до міського голови із проханням залишити для їхнього користування бокові сходи, які, за їхніми словами, є більш зручними. З метою забезпечення ефективного зворотнього зв’язку між владою та громадою, було вирішено врахувати побажання більшості.

Зауважимо, що думки мешканців з даного приводу розійшлися.  Приміром, житель вказаного будинку Фелікс Павловський під час зустрічі наполягав на тому, що  необхідно зберегти центральні сходи по вул. Острозького, 45 за рахунок бічних. Думки усіх мешканців були вислухані та донесені до міського голови. Він врахував побажання переважної частини мешканців, відтак вже незабаром вони зможуть користуватися оновленими бічними сходами. Центральні сходи, які перебували в найгіршому стані та становили небезпеку для користувачів, вже розібрані. На їхньому місці буде здійснено відповідні заходи з благоустрою території.

stinkaНагадаємо, що поблизу будинку на вул. Острозького, 45, вздовж вул. Шпитальної та вул. Стрімкої, проводяться роботи із облаштування підпірних стінок. Через високий ухил даної ділянки тротуару, підпірну стіну планується облаштувати перилами або турнікетною огорожею.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР