19.04.2024 12:44
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

На проспекті Злуки розпочалося будівництво нового багатофункціонального комплексу «Палац Спорту»

У Тернополі на проспекті Злуки, 3а, де до недавнього часу знаходився стадіон «Текстерно», розпочалися роботи з будівництва сучасного багатофункціонального комплексу «Палац Спорту».

Наразі працівники підрядної організації влаштовують тут пальовий фундамент сучасним ін’єкційним способом, який служитиме основою майбутньої споруди.

«Колишній стадіон «Текстерно» за призначенням не використовувався, тому було прийнято рішення звести тут новий спортивний комплекс для занять ігровими видами спорту. Позитивом є те, що поруч є багато житлових будинків та навчальних закладів, а також є зупинка громадського транспорту, тому тернополянам з інших мікрорайонів буде комфортно доїжджати сюди, – пояснив міський голова Тернополя Сергій Надал. – Після складання усієї необхідної проєкно-кошторисної документації, нам вдалося отримати державне фінансування на будівництво цього комплексу, тож роботи уже розпочалися».

Сергій Надал зазначає, що за ці кошти, а також за кошти, виділені з бюджету Тернопільської громади, на будівельному майданчику проведуть земляні роботи та влаштують фундамент, а уже наступного року, за умови збереження програми державного фінансування, будівництво продовжиться.

Нагадаємо, сучасний мультиспортивний комплекс з трибунами та паркінгом «Палац Спорту» на 3000 глядацьких місць вміщуватиме зaли для ігрових видів спорту, а саме: волейболу, футзaлу, бaскетболу, гaндболу та бадмінтону.  Також у приміщення, в якому прийматимуть всеукраїнські та міжнародні чемпіонати, заплановано перенести дитячо-юнацьку спортивну школу греко-римської боротьби, що наразі знаходиться у приміщенні Тернопільського замку.