26.04.2024 06:26
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

На Привокзальному майдані висадили декоративні древа і кущі

Вчора, 23 квітня, у Тернополі завершили весняне висаджування дерев, провівши озеленення реконструйованого Привокзального майдану.

Як розповідає начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олег  Соколовський, це дуже важлива подія в житті міста.

  • Висаджування саме на Привокзальному майдані для нас епохальна подія, адже саме тут зароджується червона туристична лінія нашого міста. Втілення у життя цієї ідеї почалося в попередні роки: «червона лінія» проходить від Привокзального майдану, оновленою вулицею Чорновола, бульваром Тараса Шевченка, переходить на вулицю Сагайдачного і, прямуючи через майдан Волі, завершує свою оковирну ходу в парку Шевченка. Довжина своєрідного екологічного рекорду складає понад два кілометри, на протяжності яких висаджено 111 червонолистих кленів «Royal red». В жодному місті України та Європи такого туристичного дороговказу з червонолистих кленів немає. Але вчора ми нарешті додали цілісності цій алеї, висадивши клени «Atropurpureum» на Привокзальному майдані, яка плавно перетікає у «Пурпуровий подих» на вулиці Чорновола. Особливість кленів «Atropurpureum» полягає у тому, що їхні листки червоні лише з одного боку, а з іншого боку – зелені. Тому це гармонійне і дуже естетичне зародження нашої «червоної лінії», аналогів якої немає ніде, – каже Олег Соколовський.

Також на Привокзальному майдані було висаджено білий клен, клени червонолисті «Royal red»» та самшит вічнозелений «Куля».

Тернопіль житлово-комунальний

Фото – Урбаністика Тернополя та ТМР