20.04.2024 09:55
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

На площі перед залізничним вокзалом демонтують кіоски

Вчора розпочалася реконструкція Привокзальної площі у Тернополі. Після реконструкції на даному об’єкті будуть оптимізовані місця для паркування, зокрема буде облаштована зона для екскурсійних автобусів, розмежують місця для стоянки приватного транспорту пасажирів та таксі, а для пішоходів та велосипедистів – забезпечать прямий доступ з вулиці Чорновола до залізничного вокзалу.

Нараз підрядники приступили до проведення підготовчих робіт, зокрема – демонтажу кіосків на площі перед залізничним вокзалом, розповідає заступник міського голови з питань інфраструктури Владислав Стемковський.

  • Втілюємо концепцію створення “воріт” у місто. Привокзальну площу плануємо зробити красивою, комфортною і функціональною водночас, створивши громадський простір в одному стилі із оновленою вулицею Чорновола. Тепер із Привокзальної площі проглядається серце міста. Натомість із Театральної площі видно локацію залізничного вокзалу, тому варто позбутися споруд, які там встановлені за “царя Гороха”, і провести якісну реконструкцію площі перед вокзалом. Напередодні вулиця Чорновола була функціонально перетворена в бульвар, хоча назви ми не змінювали, і цим бульваром ми плануємо об’єднати дві площі – Привокзальну та Театральну, – каже Владислав Стемковський.

На Привокзальній площі також проведуть заміну покриття, благоустрій території з влаштуванням нового вуличного освітлення, зелених зон та місця для відпочинку.

Тернопіль житлово-комунальний