24.04.2024 14:56
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

На Липовій, 10 тепер все під контролем

При входах у під’їзди ОСББ, що на вулиці Липовій, 10, минулого тижня встановили камери відеоспостереження. Приводом для прийняття такого рішення стало пограбування однієї із квартир будинку, яке сталося кілька місяців тому, розповідає голова вказаного ОСББ Михайло Дереворіз. Нагадаємо21 жовтня, близько 8:00 четверо невідомих пограбували тернополянку у власній квартирі, повідомляють у секторі комунікації ГУНП Тернопільської області.

Зранку у її квартирі зникло світло, тому жінка вийшла з помешкання, щоб перевірити електрощиток. У той же час четверо невідомих, скориставшись моментом, увірвались у житло та здійснили пограбування.  Мешканці багатоквартирних будинків часто стають жертвами не лише пограбування, але й інших неетичних дій зловмисників: злочинів в під’їздах, крадіжок інтернет-кабелів, написів на стінах та сміття на сходових клітках, використаних шприців тощо.

Для того, аби захистити своє помешкання від непроханих гостей, співвласники зібрали будинкові збори, на яких ухвалили рішення про встановлення камер відеоспостереження при входах у під’їзди. Для цього зібрали кошти, а минулого тижня виконали роботи.

-Відеоспостереження, яке охоплює всі під’їзди і двір, встановили представники ПП «Знак якості», – розповідає Михайло Дереворіз. – Інформація з дев’яти камер зберігається близько двох тижнів, переглядати її можна як з персонального комп’ютера, так і дистанційно – з мобільного телефона.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР