28.03.2024 23:37
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

На вулиці Чорновола вночі намагалися зламати червонолисті клени

Черговий акт вандалізму трапився у самому центрі Тернополя – невідома особа намагалася зламати червонолисті клени, висаджені у межах так званої “червоної туристичної лінії”, яка тягнеться від вулиці В’ячеслава Чорновола до парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка.  Про це розповів начальник управління житлово-комунального господарства, благуострою та екології ТМР Олег Соколовський. За його словами, зловмисник намагався зламати три дерева, але одне з них постраждало найбільше. Втілити свій жорстокий задум йому не вдалося, ймовірно, перешкодили нічні перехожі. На щастя. дерева цілі, хоч і пошкоджені. Комунальники здійснили необхідін заходи для збереження дерева, що постраждало найбільше.

Нагадаємо, червонолисті клени були висаджені на вулиці Чорновола у попередні роки після проведення рекострукції цієї ділянки.  Саме цей вид дерев був вибраний не випадково, адже корінь червонолистих кленів не має здатності до розгалуження, відтак не пошкоджуватиме дорожнє покриття та фасади будинки. А також ці червоні насадження є більш урбанізовані та відмінно поєднуватимуться з кольором бруківки та велодоріжки, що створить особливу атмосферу на даній вулиці.

– Вулиця Чорновола – червона туристична лінія, яка розроблена ландшафтними архітекторами та дизайнерами і є єдиною в Україні. Саме тут клени показують напрямок руху у найкращі місця відпочинку Тернополя, – зазначає  начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології міської ради Олег Соколовський. – Дуже шкода, що хтось намагався порушити її цілісність, намагаючись знищити насадження. Закликаємо тернополян не ігнорувати такі вчинки та не боятися зупинити зловмисників, які нищать дерева.  У випадках, коли ви стаєте свідками схожих проявів хуліганства, обов’язково викликайте патруль поліції а також повідомляйте в управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР або на гарячу лінію ТМР.

Тернопіль житлово-комунальний