19.04.2024 10:48
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

На вулиці Сагайдачного висадять червонолисті клени

Завтра, у п’ятницю, 24 березня о 13.00 годині відбудеться висадка червонолистих кленів на вулиці Сагайдачного. Загалом у рамках двомісячника планується висадити у Тернополі червоні клени, катальпи та тюльпанові дерева.

– Створення клумб європейського взірця, які передбачають гармонійне поєднання дерев та квітів. Також висаджені червонолисті клени дадуть приємний затишок тим, хто відпочиває на нещодавно встановлених лавках, – каже начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олег Соколовський.

Тож у п’ятницю о цій ж порі буде оновлено алею «Герої не вмирають» в парку Шевченка – тут висадять дев’ять тюльпанових дерев.

– Фактично з двадцяти тюльпанових дерев, висаджених у попередні роки, залишилося десять. Досадимо ці дерева, поставимо спеціальну табличку про алею і надіємось, що цей вандалізм припиниться.  Тюльпанове дерево – одне з небагатьох, у якого з’являється цвіт – деревовидний тюльпан, що не зникає до наступного вегетаційного періоду, як символ невмирущості українського духу. Тому тут буде встановлено інформаційну таблицю «Герої не вмирають», – розповідає начальник управління.

Третьою локацією, де висаджуватимуть дерева, стане алея у гідропарку «Топільче» (від фонтану до дамби). Загалом там з’явиться сорок нових катальп, під час першої акції буде висаджено лише десять.  Це буде початковий етап висадження алеї «Файного міста». Цікавинкою даної акції є те, що кожен тернополянин може долучитись до висадження свого дерева і стати невідємною частиною файного міста, адже, відомо, що міст багато, але Файне – одне!

Звертаємося до всіх мешканців міста, громадських організацій, керівників підприємств з відповідальністю та бажанням проявити свою громадянську позицію щодо покращення благоустрою прилеглих та закріплених територій до своїх об’єктів господарювання та долучитись до виконання робіт з покращення благоустрою територій нашого міста.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР