20.04.2024 13:35
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

На вулиці Київській відзначили подвійне свято. Фото

SONY DSCЖителі будинку, що на Київській, 1, підхопили естафету проведення так званого «Дня двору», ініційованого міським головою Сергієм Надалом. Відбувся захід 27 серпня, в переддень храмового празника у Тернополі.

Хоча погода не сприяла, та, все ж, захід відбувся. Особливо багато зусиль доклала до організації «Дня двору» Галина Гевко, директор ПП «Благоустрій».  Саме пані Галина й зауважила, що цими днями виповнюється тридцять п’ять років з того часу, як будинок було зведено.

  • У нас сьогодні подвійне свято – «День двору» і день народження дому. З огляду на трагічні події, які відбуваються у нашій країні, дуже правильно, що ми всі тут зібралися. Адже єдність – це те, до чого ми прагнемо, що допоможе долати всі негаразди. Сьогодні тут дуже багато дітей, і хто ж, як не ми покаже їм отой приклад єдності? – з такими словами звернулася Галина Орестівна до мешканців будинку, які зібралися на святі, не побоявшись дощу.

Вже традиційно на дійство завітав священик. Отець Ярослав із Церкви святого Михайла провів молебн та здійснив обряд окроплення свяченою водою під’їздів будинку.

Багато було сказано і про добросусідські відносини,  і про прагнення миру у нашій багатостраждальній державі. Та говорили і про більш побутові речі.

  • У нашому дворі цьогоріч проведено капремонт. Приємно, що підрядники облаштували спеціально понижені бордюри, завдяки чому можуть вільно проїхати мами з візочками чи інваліди на візках. Також тут було здійснено капітальний ремонт покрівлі. Крім того, все підфарбовано, побілено, впорядковано електромережу будинку. А не так давно у нас облаштували гарний і зручний дитячий майданчик, – ділиться радістю жителька будинку пані Ірина.

Її слова підтверджує і Галина Гевко:

  • Дійсно, впродовж року зроблено чимало. Але докладали зусиль не лише ми, але й самі жителі. Зокрема, у підготовці до свята взяли активну участь дітки з будинку, також допомогли нам приватні підприємці: пан Олег Загородній та пані Ірина Чумадевська, за що ми щиро їм вдячні.

Наприкінці заходу усіх жителів будинку запросили пригоститися цукерками, однак дітям було вже не до солодощів: вони шукали скарб. Спеціально для маленьких жителів двору-іменинника, представники ПП «Благоустрій» запросили аніматорів, які допомогли діткам забути про негоду і поринути у захоплюючий світ пошуку скарбів. І хоча щиро раділи діти імпровізованому скарбу, який відшукали без проблем, та найважливішим дарунком цього дня для них стало будинкове свято, яке, сподіваємося, стане у цьому дворі доброю традицією.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР