28.03.2024 11:44
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

На вихідні прогнозують погіршення погодних умов

ozheledУ  зв’язку  з  виходом  активного  циклону  з  Балкан  по  Тернопільській області  та місту  очікуються складні погодні умови:  вдень  дванадцятого листопада дощ  з  переходом  у  мокрий  сніг  та сніг,  місцями  сильні  опади.

Погодні умови суттєво погіршаться тринадцятого листопада – цього дня синоптики прогнозують сильні снігопади, ожеледь, налипання мокрого снігу, на дорогах можливі ожеледиця та снігові замети.

Впродовж вихідних тернополяни мають бути готовими до посилення  північно-східного  вітру, швидкість якого становитиме 17 – 22 м/с,  хуртовини, температура повітря  13 листопада   впродовж  доби становитиме 0 – 5° морозу.

Щоб не ускладнювати процес очищення і посипання вулиць та зробити його максимально якісним, просимо тернополян не паркувати автомобілі на узбіччях, тротуарах чи у інших заборонених місцях, адже це заважає процесу очищення вулично-дорожньої мережі від снігу.

Також закликаємо мешканців бути максимально обережними при пересуванні міста. Всім учасникам дорожнього руху рекомендуємо при можливості утриматися від поїздок власним транспортом і скористатися послугами громадського транспорту. Якщо ви таки зібралися у дорогу, перед поїздкою ретельно перевірте технічний стан транспортного засобу, подбайте про достатній запас пального.

Під час руху будьте надзвичайно обережними, особливо, на спусках та підйомах, під’їжджаючи до пішохідних переходів. Не перевищуйте швидкість, дотримуйтеся безпечного інтервалу та дистанції, обов’язково користуйтеся пасками безпеки та нагадуйте про це пасажирам. За умов недостатньої видимості – не забувайте вмикати ближнє світло фар! Також просимо бути максимально уважними пішоходів – не вибігати на дорогу, переходити проїзну частину лише у встановлених місцях та тільки після того, як переконаєтесь, що немає небезпеки

Про надзвичайні ситуації інформуйте на гарячу лінію ТМР за за номером 15-80.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР