19.04.2024 18:56
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

На базі ПП «Східний масив» працює аварійно-диспетчерська служба

avariyna-2Вже майже впродовж місяця  у Тернополі працює аварійно-диспетчерська служба на базі ПП «Східний масив». Фахівці служби здійснюють ліквідацію будь-яких аварійних ситуацій, що виникають у житлових будинках, зокрема, до них можна звертатися під час пошкоджень внутрішньобудинкових мереж центрального опалення, теплопостачання, постачання холодної води та електропостачання.

Днями із роботою аварійної служби ознайомилися міський голова Сергій Надал та заступник міського голови з питань інфраструктури Владислав Стемковський. Посадовці пересвідчилися – реформування системи житлово-комунального avariyna-4господарства у Тернополі відбувається успішно. Адже у відповідності до ЗАКОНУ УКРАЇНИ №417­-VIII “Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку”, у нашому місті чи не щодня створюються нові ОСББ (на сьогодні їх вже 430), представники яких вирішують самі, яким чином здійснювати технічне обслуговування будинку. Хтось укладає угоди із керуючими компаніями, хтось – із аварійною службою, при цьому передбачене чітке розмежування надавачів послуг і їхньої вартості.  Якщо послуга аварійного обслуговування для жителів багатоповерхівох,  де не створене ОСББ, закладена у тариф за квартплату, то у випадку із ОСББ співвласники мають укласти угоду із підприємством, яке у разі необхідності надаватиме відповідні послуги та реагуватиме на аварійні виклики.

avariyna-18До диспетчерської служби впродовж доби приходить кілька десятків дзвінків, однак, в штаті аварійної – три бригади фахівців, які наразі справляються із викликами, розповідає директор ПП «Східний масив» Михайло Дереворіз.

  • Тепер при виникненні будь-якої аварійної ситуації тернополяни можуть звертатися у будь-який час до нашого диспетчера. У нас працює дві аварійних машини, які повністю обладнані необхідними інструментами, а також електрозваркою, газозваркою, насоcами для викачки води. Тобто, аварійні бригади повністю, готові до повної локалізації всіх аварійних ситуацій, які можуть виникнути будь-коли, в тому числі – в опалювальний період.

Михайло Дереворіз зазначив, що у підприємстві готові до збільшення кількості викликів із початком опалювального сезону.  Він зауважив, що, у разі виникнення такої потреби, кількість працівників аварійної збільшать. На разі навантаження аварійної служби формується у відповідності до кількості укладених угод. При цьому фахівці рекомендують управителям житлових будинків, об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та іншим установам та закладам заздалегідь укласти угоди з аварійною, щоб забезпечити якісне та вчасне аварійне обслуговування.avariyna-7

Нагадуємо, що у ПП «Східний масив»  щодня з 8.00 до 20.00 години працює диспетчерська служба, а у нічний час усі виклики спрямовуються безпосередньо на аварійні бригади. Звертатися у аварійну службу можна буде цілодобово за номерами телефонів 24 36 07 та (067) 350 88 33. Від восьмої до сімнадцятої години тернополяни можуть телефонувати для виклику аварійної бригади за номером (067) 208 36 86, а від сімнадцятої до восьмої ранку – за номером (067) 350 88 33.

avariyna-20Наразі у Тернополі є два підприємства, які створили аварійні бригади – це ПП «Східний масив» та ПП «Люкс». Саме з ними заключають договори на аварійне обслуговування будинку керуючі компанії та ОСББ. Здійснити виклик можуть і окремі мешканці багатоповерхівки, проте, якщо будинок не має угоди з аварійною бригадою, то власнику помешкання доведеться самостійно оплачувати вартість виконаних робіт.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР