25.04.2024 09:15
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Міський голова Сергій Надал зареєстрував електронну петицію до Верховної Ради України «Про забезпечення права мешканців міст на підключення індивідуального опалення»

Розглянувши електронну петицію від 15.03.2021 «Надання дозволу на встановлення індивідуального опалення поквартирно у квартирах багатоповерхових  будинків із Центральним  опаленням», виконавчий комітет Тернопільської міської ради прийняв рішення дозволити споживачам встановлювати індивідуальне опалення в порядку, встановленому чинним законодавством України.

Однак, згідно із Законом України та Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 26.07.2019 р. № 169 «Про затвердження порядку відключення споживачів від систем централізованого опалення та постачання гарячої води», на даний час існують певні обмеження у наданні дозволу на відключення споживачів від централізованого опалення та постачання гарячої води, а саме: вимога згоди 100% мешканців відповідного багатоквартирного будинку на від’єднання від системи централізованого опалення та гарячого водопостачання і перехід на систему індивідуального опалення.

Тож, для надання дозволу всім охочим власникам квартир у багатоквартирному будинку, при наявності технічної можливості, відключитись від системи централізованого опалення та перейти на індивідуальне опалення, міський голова Сергій Надал зареєстрував електронну петицію до Верховної ради України «Про забезпечення права мешканців міст на підключення індивідуального опалення».

Збір підписів на підтримку даної електронної петиції триває до 30 червня 2021 року. Для розгляду петиції Верховною Радою України, необхідно зібрати 25 тис. підписів громадян.

Звертаємося до усіх жителів Тернопільської громади, які підтримують дане рішення, з проханням долучитися та підписати електронну петицію до Верховної ради України за посиланням.