23.04.2024 12:26
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Міський голова вдруге зустрівся із представниками ОСББ у новоствореному Ресурсному центрі

osbb (4)15 квітня у рамках “Тижня сталої енергії” відбулося урочисте відкриття Ресурсного центру підтримки ОСББ з питань чистої енергії у місті Тернополі за адресою вул. Коперника, 1. За нетривалий час діяльності Ресурсного центру міський голова Тернополя Сергій Надал вже двічі провів зустріч із представниками тернопільських ОСББ, під час яких обговорювался актуальні питання щодо їх діяльності. Також під час зустрічі присутні обговорили подальше функціонування Ресурсного центру та перелік послуг, які будуть надаватися у ньому.

«У Тернополі, станом на 1 квітня, зареєстровано 374 ОСББ, – розповідає очільник Тернополя. – Оскільки до 1 липня тернополяни повинні вирішити, чи їм об’єднуватися у ОСББ, обирати управителя, чи залишатися на обслуговуванні балансоутримуючої організації, тому існує необхідність у наданні практичної інформації про усі можливі варіанти. Ми плануємо, щоб у Ресурсному центрі тернополяни, які цікавляться питаннями створення ОСББ, могли отримати інформацію від представників діючих ОСББ, компаній, які надають послуги енергозбереження, працівників ЖКГ і т.д.»

Голова спілки «Рада голів ОСББ м. Тернополя» Сергій Лупак та інші представники ОСББ висловили пропозицію, щоб у Ресурсному центрі хоча б двічі на тиждень свої консультації надавали представники уже діючих у місті ОСББ, а також попросили, щоб у цьому центрі, у час здачі звітності, також можна було отримати консультації представників Державної фіскальної служби.

Зазначимо, що Тернопіль сьогодні займає друге місце в Україні по кількості створених ОСББ.