19.04.2024 00:58
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Муніципальними інспекторами зафіксовано у Тернополі два факти спалювання сухої рослинності

Під час чергового обстеження вулиць Тернополя на предмет дотримання Правил благоустрою, інспекторами муніципальної інспекції виявлено, що на вул. Текстильній  невідомими особами здійснювалось спалювання гілля та опалого листя.

Інспекторами, які також виконують обов’язки громадського контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища,  вжито заходів адміністративного впливу до правопорушника відповідно до ст. 77-1 КУпАП (самовільне випалювання рослинності або її залишків).

Також із правопорушником  проведено профілактичну бесіду на предмет дотримання Правил благоустрою.

До слова, за вказане правопорушення передбачена відповідальність у вигляді накладення  штрафу від 170 до 340 грн., для посадових осіб – від 850 до 1190 грн.

Інспекторами муніципальної інспекції також було виявлено спалювання сухої рослинності в мікрорайоні Пронятин, під час якого на місці події перебував невідомий чоловік, який не визнав своєї вини у підпалі. Після проведеної інспекторами профілактичної бесіди з чоловіком на предмет заборони спалювання сухого листя, трави та сміття, останній погасив вогнище.

В управлінні муніципальної інспекції нагадують, що спалювання сухої рослинності забороняється законодавством України, яким передбачено  адміністративну відповідальність.