20.04.2024 07:41
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Модернізовану котельню, що у Тернополі на вул. Лесі Українки, відвідав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль

16 листопада у Тернополі з робочим візитом перебував Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

В рамках візиту голова Уряду ознайомився з реконструкцією модернізованої котельні КП «Тернопільміськтеплокомуненерго», що на вул. Лесі Українки.

«Котельня виробляє та постачає теплову енергію понад сотні багатоквартирним житловим будинкам, а також школам, садочкам і лікарням, Виконання реконструкції дозволило при виробництві одиниці теплової енергії знизити, порівняно з минулим роком, споживання природного газу на 6%, електричної енергії на 34% щомісячно та зменшити вплив вартості вказаних енергоносіїв на величину тарифу на виробництво теплової енергії», – зазначив Денис Шмигаль.

Модернізація котельні проводилася в рамках реалізації проєкту «Модернізація системи теплопостачання в м. Тернопіль» за фінансової підтримки Європейського Банку Реконструкції та Розвитку.

Як наголосив міський голова Тернополя Сергій Надал, метою такого масштабного проєкту є, насамперед, забезпечення цілодобової подачі гарячої води на всій території Тернополя, покращення якості теплопостачання та зниження вартості витрат як для мешканців, так і для місцевого бюджету.

«Для того, щоб суттєво зменшити втрати тепла, проєктом передбачений перехід від чотирьохтрубної системи опалення до двотрубної системи, а старі і зношені тепломережі замінюються на ізольовані, зроблені за сучасними технологіями, термін експлуатації яких сягає близько 50-ти років. Вартість самих лише робіт із заміни мереж сягнув понад 1,7 млн. євро, і на даний час це – найбільший обсяг інвестицій, які надійшли в галузь теплопостачання у місті за останні 60 років, – додає Сергій Надал. – Під час робіт оновлено близько 1 км старих труб, а на котельні проведено демонтаж усього старого котельного обладнання, трубопроводів та котлів, а натомість встановлено три сучасні високоефективні та енергоекономні  газові котли виробництва Viessmann загальною потужністю 30 МВт. Встановлено також частотні перетворювачі, системи управління, сигналізації та диспетчеризації».

Міський голова пояснює, що завдяки високотехнологічному насосному обладнанню і частоті регулювання відтепер є змога регулювати кількість тепла, відповідно до його потреби, а це, в свою чергу, допомагає суттєво економити на електроенергії, а завдяки пальникам європейського виробництва, які встановлені на нових котлах, вдається зменшувати і споживання природного газу.