28.03.2024 11:36
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

«Листя прибирати важче, ніж сніг» – тернопільський двірник

SONY DSCУ Тернополі в розпалі сезон прибирання листя.  Комунальники щоденно наполегливо працюють, щоб встигнути до першого снігу очистити вулиці від листя, яке збирають у мішки та щоденно забирають із вулиць Тернополя.

Робітник з комплексного прибирання і утримання будинків з прилеглими територіями   ТОВ «Коменерго -Тернопіль» Богдан Марищук розповідає, що працювати із листям дуже важко.

  • Навіть взимку простіше – відкинув сніг, посипав сіллю, піском. А зараз складно, адже листя доводиться вимітати з трави, воно постійно падає, і навіть не видно виконаної роботи. Добре, що цього року тут, на Чалдаєва, 12, обрізали гілки, інакше був би справжній безкінечний «листопад», – розповідає пан Богдан.

До слова, зібране опале листя вивозять на нове міське кладовище по вулиці Бригадній, 46 та на розташований поряд  іподром. У попередні роки листя вивозили на Микулинецьке кладовище. Таким чином комунальники  утеплюють грунт, щоб полегшити викопування могил у зимовий період. Цілком зрозуміло, що побутові відходи у листі будуть зайвими, тому комунальники просять тернополян не викидати сміття у мішки, наповненні листям.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР

SONY DSC SONY DSC