25.04.2024 05:32
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Комунальні служби Тернополя цілодобово ліквідовують снігові замети

tekhnika-7У Тернополі поступово долають снігову негоду, відновлюється рух громадського та приватного транспорту, розчищаються під’їзні шляхи та пішохідні ділянки. Створено цілодобовий штаб з ліквідації снігових заметів.

Прибирання території міста від снігу протягом суботи-неділі було малоефективне через сильні пориви вітру та снігопад. Попри те, комунальна техніка у місті очищала основні напрямки руху.

Впродовж минулої доби у Тернополі працювала 51 одиниця спеціалізованої техніки, яка очищала під’їзні шляхи до шкіл та дитячих садків. У першу чергу зусилля були спрямовані на прибирання снігу на ділянках, по яких рухається громадсько-пасажирський транспорт, магістральних шляхів та під’їздів до важливих першочергових об’єктів, наприклад, медичних закладів,  Цієї ночі зверталася особлива увага на очищання доріг до дитсадків та шкіл, щоб вчасно розпочати навчальний процес. Прибирання прибудинкових територій ускладнене через велику кількість припаркованих автомобілів, через які у двори не може заїхати спеціальна техніка.

У неділю певні недоліки з прибиранням виникли через те, що підприємства-підрядники забезпечили роботу лише семи одиниць снігоочищувальної техніки замість дванадцяти. Тому була долучена до прибирання техніка місцевих будівельних та транспортних компаній.

Сьогодні, 14 листопада, будуть проводитися роботи з очищення та вивезення снігу з міста, розчищенню тротуарів, пішохідних ділянок та дворів.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР