29.03.2024 11:44
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Комунальні служби продовжують здійснювати прибирання вулиць міста від снігу та посипання протиожеледною сумішшю

Незважаючи на часткове потепління, вночі та вранці у Тернополі все ще спостерігаються заморозки, які призводять до утворення ожеледиці. З цієї причини комунальні служби здійснюють не лише прибирання, а й посипання доріг і пішохідних ділянок протиожеледними матеріалами та очищення покрівель від снігу та бурульок.

У ніч з 25 на 26 лютого в центральній частині міста, на масивах «Східний» і «Сонячний», в Промисловому районі, та у Старому Парку, «Канаді» і в мікрорайоні Новий Світ  працювала техніка ТзОВ «Авакс-Проф». Там проводилося механізоване вибіркове посипання проїжджих частин, а на вулицях Живова, Митрополита Шептицького, Князя Острозького, Слівенська, Рєпіна, Богдана Лепкого і Чалдаєва працював також автогрейдер.

Чотири одиниці спецтехніки ТМШРБ «Міськшляхрембуд» задіяні були у мікрорайоні «Дружба», де здійснювалося механізоване посипання проїжджих частин та підбивання снігових валів (вул. Мазепи, Максима Кривоноса, Миру, Карпенка). Проводилося також прогортання і підмітання тракторними щітками тротуарів та доріг після проходження автогрейдера.

Зимове утримання у Березовиці, Кутківцях, Пронятині та на Об’їзній дорозі здійснює ТзОВ «Техно-Буд-Центр». Цієї ночі піскорозкидачі посипали там проїжджі частини з ухилами, перехрестя та інші транспортні розв’язки.

Роботи із зимового утримання вулично-дорожньої мережі міста проводяться відповідно до Дорожньої карти і затвердженої маршрутної схеми.

Закликаємо тернополян бути обережними та особливо уважними, проходячи повз будинки та біля високих дерев – спершу потрібно впевнитись у відсутності загрози падіння льодових наростів. Необхідно обходити ділянки, на яких звисають бурульки, триматись на відстані 3–5 метрів від будинків та інших споруд, вибираючи найбезпечніший маршрут руху.