28.03.2024 21:34
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Капітальний ремонт Гаївського моста триває і у вихідні, і у святкові дні

Завдяки сприятливим погоднім умовах будівельні роботи на Гаївському шляхопроводі не припиняються, а виконуються у посиленому режимі. Стан виконання робіт вчергове оглянув міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Гаївський міст – об’єкт складний та масштабний, роботи тут ведуться безперервно, і у вихідні, і в святкові дні. Працівникам підрядної організації полегшує роботу те, що на період карантину немає прив’язки до графіку рухів поїздів, лише під час вантажних перевезень відбувається додаткове інформування робітників про рух залізничного транспортного засобу, – пояснив Сергій Надал. – Роботи виконуються згідно із графіком, і заплановано, що при сприятливих погодних умовах, будівництво мосту завершиться до 1 вересня».

Як додає головний інженер відділу технічного нагляду Тернопільської міської ради Ярослав Копча, зі сторони вул. Довженка уже влаштовано вісім буронабивних паль та проведено бетонні роботи з влаштування ростверку, а наразі проводиться в’зка арматурного каркасу підпірної стінки шляхопроводу. Зі сторони вул. Гайової уже влаштовано чотири буронабивних палі, залишилося влаштувати ще чотири аналогічних палі, змонтувати ростверк та влаштувати опорну підпірну стінку шляхопроводу.

На час ремонту для водіїв облаштовано тимчасовий проїзд – від вул. Довженка до вул. Гайової.

Нагадаємо, усі роботи з реконструкції шляхопроводу фінансуються виключно з бюджету Тернопільської громади, незважаючи на те, що через Гаївський міст проходять міжнародні транспортні коридори, які мають стратегічне значення.