29.03.2024 06:44
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Кабмін схвалив Національний план дій з енергоефективності до 2020 року

1398_energoeffektivnostУряд затвердив Національний план дій з енергоефективності на період до 2020 року, який є одним із основних зобов’язань в рамках імплементації Директиви 2006/32/ЄC щодо енергоефективності кінцевого використання енергії та енергетичних послуг.

Вказаним документом планується досягти національної мети щодо енергозбереження у розмірі 9% від середнього показника кінцевого внутрішнього енергоспоживання за період протягом 2005–2009 рр., що становить 6 млн 501 тисяч тонн нафтового еквіваленту. Також, документ містить проміжну мету – у 2017 році скоротити енергоспоживання у розмірі 5%.

Всі ці заходи планується реалізувати у чотирьох основних секторах кінцевого споживання енергії: побутовому секторі (де очікується найбільший ефект), секторі послуг (до якого, у тому числі, входить енергоспоживання бюджетними установами), в промисловості та на транспорті.

Також План дій передбачає удосконалення нормативно-правової бази у сфері енергоефективності, послідовне запровадження європейських підходів до реалізації державної політики у цій сфері.

Нагадаємо, проект акта підтримано на засіданні Урядового комітету з питань економічного розвитку та європейської інтеграції 28 вересня поточного року.

www.minregion.gov.ua