19.03.2024 07:41
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

З 25 листопада в Україні набули чинності зміни до Правил дорожнього руху

Відтепер водії та пасажири мають пристібатися під час руху в населеному пункті, а інструктори з водіння – і за його межами.
Водії таксі повинні забезпечити наявність ременів безпеки на передньому й задніх сидіннях, а також нагадувати пасажирам про необхідність їх використання, інформує Поліція Тернопільської області
Не пристібатися в населеному пункті дозволяється лише водіям і пасажирам з інвалідністю, якщо це фізіологічно неможливо, а також водіям і пасажирам оперативних та спеціальних транспортних засобів
Забороняється змінювати розміри, форму, позначення, колір і розміщення номерних знаків, наносити на них додаткові позначення або закривати їх – вони повинні бути чистими і достатньо освітленими.
Зміни для велосипедистів
Велосипедистам дозволено рух смугою для громадського транспорту.
На змінах для пішоходів акцентує заступник міського голови з питань інфраструктури Владислав Стемковський:
– Раніше правилами було передбачено, що пішоходи повинні виділити себе, а за можливості мати на зовнішньому одязі світлоповертальні елементи. У відповідності до оновлених правил дотримання цієї вимога є обовязковим. У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи обов’язково мають використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи. Правило поширюється і на пішоходів, що рухаються проїжджою частиною, і тих, що узбіччям.