28.03.2024 14:36
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

З першого лютого тернополяни зможуть оплатити за транспортування газу онлайн

Як ми вже інформували,  з першого січня споживачі отримують дві квитанції для оплати за спожитий природний газ: одну за використані куби газу, другу ж – за транспортування блакитного палива. Це пов’язано з тим, що 24 грудня 2019 року Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг змінила порядок оплати послуг з доставки газу. Від січня 2020 року цим рішенням НКРЕКП з рахунків за газ вилучена плата за доставку газу, тобто відтепер оператори газорозподільних виставляють вартість розподілу газу в окремій платіжці.  Відтак вже в січні тернополяни отримали дві квитанції –  окремо за спожитий газ та за транспортування газу. Оплата послуги з розподілу природного газу споживачами проводиться на рахунок ПрАТ «Тернопільміськгаз».

Тернополян схвилювало те, що за невчасну сплату за транспортування газу може загрожувати пеня, разом з тим вони не знають, яким чином можна провести оплату за цю послугу.

Як повідомив директор ПП «Укрспецінформ» Михайло Шидлівський,  з першого лютого така можливість з’явиться у всіх, хто оплату комунальних платежів проводить за допомогою он-лайн сервісів на  базі «Приват Банку». А саме, eps,org.ua, oplata.te.ua та Privat24. За допомогою даних ресурсів споживачі вже минулого тижня мали змогу бачити суму нарахувань за розподіл газу, а найближчими днями зможуть і оплатити цю послугу через інтернет. Це допоможе не лише заощадити час, але й зекономити на комісії за оплату послугу в банківських установах чи у відділеннях «Укрпошти». Як слушно зауважують надавачі послуги, вартість транспортування газу часто менша, ніж сума комісії. Тому радимо тернополянам вже у лютому спробувати оплатити послугу онлайн.

Тернопіль житлово-комунальний