24.04.2024 23:12
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

З міського бюджету виділили два мільйони гривень на реконструкцію шляхопроводу на вулиці Гайовій

mist_16_09-12Два мільйони гривень виділили на черговій сесії міської ради на ремонт шляхопроводу, що на вулиці Гайовій. Як зазначає очільник міста Сергій Надал, це лише частина коштів, яку витратять на відновлення мосту.
Решту грошей очікують від уряду, оскільки це не просто міська вулиця, а частина траси міжнародного сполучення.
Також у міській раді зазначають, що об’єкт настільки аварійний, що його треба повністю реконструювати, а не просто ремонтувати і він не розрахований на великі навантаження, які через нього проходять щоденно.

–  Ми спрямовуємо два мільйони гривень на виготовлення документації про початок ремонтних робіт моста на вулиці Гайовій. Решту суми ми очікуємо отримати від держави, як допомогу в умовах надзвичайної ситуації, – розповів Сергій Надал.

Нагадаємо, 14 вересня  під час обстеження було зафіксовано аварійний стан автошляхопроводу через залізничну колію по вул. Обїзна- вул. Протасевича в м. Тернополі (в районі вул. Гайової).  З метою запобігання виникнення надзвичайної ситуації та попередження нещасного випадку було прийняте рішення про припинення автомобільного руху по одній смузі руху в районі шляхопроводу та заборонено рух транспорту вагою більше 8т. через шляхопровід. Вже в п’ятницю, шістнадцятого вересня, фахівці приступили до активної фази обстежень для здійснення коригування проекту на капітальний ремонт шляхопроводу, який було виготовлено у  2014 році після обстеження технічного стану шляхопроводу, а шістнадцятого вересня відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при обласній державній адміністрації щодо ситуації  руйнування конструкцій мосту в районі вулиці Гайової.
 Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР