19.04.2024 19:28
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Зустрічаємо Новий рік в утеплених оселях

dinamika1Незважаючи на передсвяткові дні українці продовжують утеплювати власні оселі. Програма «теплих» кредитів демонструє високий попит з боку населення, ОСББ та найменш захищеної категорії населення – субсидіантів.

Люди розуміють, що впровадження заходів з енергозбереження – це і заощадження коштів на оплаті комунальних послуг і комфорт у помешканні.

За результатами оперативного моніторингу станом на 21 грудня 2015 року банками видано близько 77 тисяч «теплих» кредитів на суму понад 1, 2 млрд грн. З них 40,4 млн грн лише за минулий тиждень.

З початку старту програми банками видано на придбання «негазових»  котлів 13 585 кредитів на суму 220,9 млн грн. На придбання енергозберігаючого обладнання і матеріалів видано 62 792 кредити, загальною сумою 990,7 млн грн.

Варто зауважити, що із залученням субсидіантів до програми з енергоефективності попит на неї з боку ОСББ постійно зростає. На сьогодні взято 173 кредити на суму 15,4 млн грн.

Популярністю програма користується і серед самих субсидіантів. Так, сьогодні ця категорія людей придбала енергоефективних продуктів на суму майже 200 млн грн. Варто зауважити, що наразі найбільше «теплих» кредитів видано у Львівській, Київській та Сумській областях.

Прес-служба Держенергоефективності