28.03.2024 20:53
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Звернення від колективу КПТМ «Тернопільміськтеплокомуненерго»

Керівництво і трудовий колектив КПТМ «Тернопільміськтеплокомуненерго» Тернопільської міської ради звертається до громади і влади міста Тернополя з проханням дати відсіч спробам окремих заангажованих груп громадян перетворити виробниче підприємство на заручника політичних протистоянь і, як наслідок, зупинити роботу підприємства з впровадження проектів модернізації системи централізованого теплопостачання міста.

КПТМ «Тернопільміськтеплокомуненерго», як соціально відповідальне підприємство, послугами якого користається громада Тернополя, наголошує, що проекти модернізації котелень на альтернативне паливо є стратегічними, узгодженими з Тернопільською міською радою, екологічні наслідки проектів постійно контролюються уповноваженими законодавством України органами.

За сучасними стандартами, котельні системи централізованого теплопостачання повинні забезпечувати можливість використання щонайменше двох видів палива одночасно, з тим щоб гарантувати безперебійність виробництва теплової енергії не залежно від будь-яких зовнішніх обставин.

Завдяки впроваджуваним проектам модернізації підприємство має реальну перспективу вже через два роки збудувати систему, яка відповідає всім сучасним вимогам до систем життєзабезпечення та стандартам з раціонального використання ресурсів. Це дасть можливість забезпечити високу якість послуг з централізованого теплопостачання та поступове зниження їх вартості для споживачів.

Ми відкриті до дискусії щодо того, як відбувається досягнення стратегічної мети, ми прислуховуємося до думки громадськості, і вносимо певні корективи в реалізацію проектів модернізації. Звісно, ми діємо виключно в законодавчому полі.

Але ми не можемо допустити до огульних безпідставних звинувачень на нашу адресу з боку політично заангажованих активістів, які робляться останніми задля власної політичної реклами та зведення порахунків з політичними опонентами.

Так, 24 вересня, представники КПТМ «Тернопільміськтеплокомуненерго» взяли участь у черговій зустрічі з мешканцями Тернополя, яка позиціонувалась як «громадські обговорення», а де-факто перетворилась на огульну критику місцевих політиків, які не подобались аудиторії.

Організатори зустрічі не змогли забезпечити рівні права на виступ кожного. Доповідачі, які пробували донести до громади позицію нашого підприємства, піддавались дискримінації і образам під схвальні коментарі ведучих. Ми також ставимо під сумнів легітимність ухвалення рішення за результатами зустрічі, адже робота лічильної комісії звелась до профанації через те, що учасники не були забезпечені мандатами, отож будь-хто (тобто не члени громади Тернополя) міг голосувати за його ухвалення.

КПТМ «Тернопільміськтеплокомуненерго» залишає за собою право в передбаченому законом порядку оскаржити подальші дії організаторів цієї зустрічі і просить громаду Тернополя не піддаватись політичним маніпуляціям.

Ми продовжуємо за будь-яких обставин виконувати свої соціальні зобов’язання перед мешканцями, готуємо місто до початку опалювального сезону.

 

Адміністрація КП «ТМТКЕ»