25.04.2024 03:17
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Законодавство про термомодернізацію

Основні технічні норми, пов’язані з термомодернізацією будівель

Державні будівельні норми України

Ці норми встановлюють вимоги до теплотехнічних показників захисних конструкцій будівель і споруд і порядок їх розрахунку, з метою забезпечення раціонального використання енергетичних ресурсів на опалення, забезпечення нормативних санітарно-гігієнічних параметрів мікроклімату приміщень, довговічності захисних конструкцій під час експлуатації будівель та споруд.

Норми передбачають вимоги до інженерних систем нових будівель і будівель, на яких проводиться реконструкція, облаштування індивідуальних теплових пунктів.

Державні стандарти України

Метод розрахунку

• ДСТУ Б А.2.2-12:2015 «Енергоефективність будівель. Метод розрахунку енергоспоживання при опаленні, охолодженні, вентиляції, освітленні і гарячому водопостачанні».

Енергоефективний рейтинг

• ДСТУ-Н Б А.2.2-13:2015 «Енергоефективність будівель. Настанова з проведення енергетичної оцінки будівель».

Комплексна термомодернізація

• ДСТУ-Н Б В.3.2-3:2014 «Настанова з виконання термомодернізації житлових будинків».

Енергетичний аудит

Цілі проведення енергетичного аудиту визначені Законом України «Про енергозбереження», прийнятим Верховною Радою України 02.07.1994р. No75/94.вр. Обсяг і форма аудиту визначені наказом Держенергонагляду No 27 1999 р.

Будівельний проект

Проектно-кошторисна документація на термомодернізаційні заходи повинна виконуватись згідно з вимогами ДБН А.2.2-3-2012 «Склад і зміст проектної документації на будівництво».

thermomodernisation.org