27.04.2024 02:29
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Жителів Тернополя закликають не спалювати суху траву та листя

sternyaУправління ДСНС України у Тернопільській області звертається до мешканців області бути вкрай обережними при поводженні з вогнем та дотримуватися правил пожежної безпеки.
Найчастіше пожежі через спалювання сухої трави виникають внаслідок необережного поводження з вогнем чи порушення правил безпеки самими ж громадянами. Люди, спалюючи суху траву, не завжди розуміють всю небезпеку, оскільки через спекотну погоду та вітер вогонь може вийти з-під контролю та поширитися на велику площу.

Пожежі, спричинені спалюванням сухої трави, небезпечні тим, що за короткий проміжок часу набирають великих розмірів. На відкритій території в безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися зі швидкістю до 4-х км. за годину, а у вітряну – до 30 км; висота полум’я досягає 2-х метрів. Проте найбільшу небезпеку несе пожежа, яка розповсюджується при сильному вітрі з різкими змінами напрямку та швидкості. Як правило, територія таких пожеж протягом 15-30 хвилин збільшується вдвічі-втричі. Гасіння таких пожеж пов’язано з подоланням великих труднощів, затратою значних матеріальних засобів і людських ресурсів.
Управління ДСНС України у  Тернопільській області звертається до мешканців краю: не спалюйте суху траву та будьте обережні при користуванні відкритим вогнем.

Щоб не допустити виникнення пожежі через загорання сухої трави, дотримуйтеся правил пожежної безпеки:
– будьте вкрай обережні у поводженні з відкритим вогнем;
– не залишайте без нагляду розпалене багаття;
– не розпалюйте багаття біля будинків та садиб;
– не спалюйте суху траву.
Дотримання правил пожежної безпеки не вимагає жодних надзусиль чи матеріальних витрат, але їх своєчасне й ре¬тельне виконання дозволить вберегтися від біди. Пам’ятайте, що простіше запобігти пожежі, ніж потім її ліквідувати!
Тернополян штрафуватимуть за спалення листя чи сміття
Прес-служба Управління ДСНС України у Тернопільській області