29.03.2024 07:32
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Еко-ініціатива міського голови – «Я господар свого міста»

Запрошуємо тернополян долучатися до ініціативи міського голови, яка стартує у Тернополі та проходитиме під гаслом «Я господар свого міста». Акція передбачає залучення небайдужих суб’єктів господарювання чи пересічних мешканців до впорядкування території та озеленення з метою підтримання екологічного балансу Тернопільської міської територіальної громади. А саме, вжиття заходів для системного догляду за зеленими зонами, що включає прибирання, влаштування нового або впорядкування існуючого газонного покриття, створення квітників, висадження зелених насаджень тощо. На інтерактивній карті Тернопільської міської територіальної громади буде розміщено інформацію про суб’єкта господарювання, який долучається до впорядкування конкретної зеленої  зони. Як розповідає начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олег Соколовський, для погодження та вибору ділянки всі охочі обов’язково мають звернутися до управління та спільно із фахівцями узгодити план дій,  щоб вони не суперечили чинному екологічному законодавству.

  • Ми пропонуємо тернополянам активніше долучатися до благоустрою нашого міста. Ви можете доглядати, поливати, садити квіти чи газони на певних ділянках, які будуть іменними. Це не означає, що ділянка буде передана у власність тому, хто за нею доглядає, однак імена господарів назавжди будуть внесені до переліку шанованих городян і їхні нащадки зможуть не лише пишатися, але й продовжити їхню справу, – розповідає Олег Соколовський. – Підприємці, приміром, можуть доглядати прилеглі до їхніх установ території,  встановлювати після погодження там іменні лавки чи ліхтарі тощо

Щоб запропонувати свої ідеї тернополяни можуть телефонувати до приймальні управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР за номером  52-58-48, або ж у відділ благоустрою та екології за номером 25-49-34.

Тернопіль житлово-комунальний