23.04.2024 20:20
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Друга загальноміська толока відбулася у Тернополі впродовж 4-6 квітня

З метою наведення належного санітарного стану на території міста, підвищення рівня благоустрою та забезпечення виконання розпорядження міського голови від 20.03.2017р.  №68  впродовж 4-6 квітня у Тернополі тривала друга загальноміська толока. Перша загальноміська толока відбулася у Тернополі 24-25 березня.

До виконання запланованого комплексу робіт з метою  очищення зелених зон,  придорожніх зелених смуг та територій парків, було залучено  учнівську та студентську молодь, установи, підприємства та заклади різних форм власності.

Впродовж вказаних днів проведено роботи з очищення зелених зон між          вул. Слівенською та вул. Малишка, між вул. Винниченка та Будного, між вул. Текстильною та вул. Фабричною, між вул. Текстильною і Морозенка, вулиці Микулинецька, Текстильна, Юності, Стуса, Бродівська, Транспортна, Тарнавського, Поліська, Протасевича, Лесі Українки, М.Кривоноса, Коновальця, Вербицького, Л. Курбаса, В. Великого, 15 Квітня, Морозенка, проспекти Злуки та С.Бандери, бульвар Петлюри, П. Куліша, Д.Галицького, РЛП “Загребелля” та парків міста.

Комунальними та житлово-експлуатаційними підприємствами розроблено індивідуальні конкретизовані плани, згідно яких виконувались роботи, пов’язані з впорядкуванням прибудинкових та закріплених територій, ремонтом і посадкою зелених насаджень та інші види робіт.

На території гідропарку «Топільче» започатковано брендову алею «Файного міста».

Перший етап її створення відбувся під час загальноміської толоки 24.03.2017р., в рамках якої було висаджено 10 дерев породи катальпа бігнонієвидна в підсилення одного із екологічних гасел міста «Перетворимо тополину пісню в катальповий рай».

Враховуючи неодноразові прохання мешканців, а також – численні звернення громадських організацій щодо бажання висадити власне дерево на алеї «Файного міста», додатково доповнено ще на 60 катальп.

Долучились до акції озеленення усі бажаючі містяни та зробили особистий внесок у екологічне майбутнє Файного міста!

Одночасно проводились роботи з очищення територій міських кладовищ на вул. Микулинецькій та біля с.Підгороднє.

Важливо відмітити найактивніших хто долучився до акції та  прийняв участь: це представники Другого стрілецького батальйону військової частини №3002 Національної Гвардії України спільно з ПП «Східний масив»,  ПАТ «Укртелеком», Тернопільської класичної гімназії, ПП «Вікторія М», ТОВ КК «КомЕнерго-Тернопіль».

Загалом прийняло участь у виконанні запланованих робіт  близько 2500  чоловік, зокрема лише в РЛП “Загребелля” працювало біля 1000 чол., де обсяг зібраного сміття в мішках перевищив вмістимість 4 самоскидів марки Камаз.

Однак, були й такі які проігнорували прийняття участі та залишись байдужими, це насамперед:

Тернопільська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №5 з поглибленим вивченням іноземних мов (вул. Камінна, 2)

Приватний вищий навчальний заклад «Медичний коледж» (вул. Текстильна, 8А).

ТОВ «Авакс-Проф» та ТМШРБП «Міськшляхрембуд» оперативно здійснювалось вивезення  складованих зібраних відходів після проведення очищення території міста.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР