29.03.2024 15:38
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

До уваги водіїв! У зв’язку з аварійним станом моста в районі вул. Гайової рух транспорту буде частково перекрито

mist1Міст через залізничну колію на вул. Об’їзній (в районі вул. Гайової) перебуває в аварійному стані. Згідно з висновками спеціальної комісії мерії було визнано руйнування елементів цього шляхопроводу загрозливими для учасників дорожнього руху. У зв’язку з цим рух автомобілів на найбільш аварійній ділянці буде частково перекрито.

«Під час обстеження шляхопроводу спеціальною комісією було виявлено, що міст в районі вул. Гайової знаходиться у критичному стані. Окремі балки потребують термінової заміни, а інші – зношені. Також комісія виявила інші дефекти, зокрема провалля асфальтобетонного покриття на перехідних плитах, зруйновне покриття на тротуарах, тощо, що є небезпечними для учасників дорожнього руху та руху залізничного транспорту, – розповідає міський голова Сергій Надал. – З метою уникнення трагедії, рух на цьому мості буде терміново перекрито».mist

Очільник Тернополя наголошує, що рух буде перекрито лише на найбільш аварійній ділянці шляхопроводу – по правій смузі руху від вул. Протасевича в напрямку вул. Гайова. А рух важковагового транспорту буде обмежено.

«Цей міст має стратегічне значення, адже є частиною траси міжнародного сполучення, а під ним проходить залізнична колія. Тому ми будемо звертатися до уряду про виділення коштів на повноцінну реконструкцію мосту, – каже Сергій Надал. – Термінові заходи ми розпочинаємо уже сьогодні, а завтра до Тернополя приїжджає спеціалізована проектна організація з Києва, яка проведе повноцінне обстеження шляхопроводу та встановить фактичний стан руйнувань конструкцій мосту. Далі будемо працювати над проектом реконструкції, щоб ще цього року почати ремонтні роботи».

Міська рада Тернополя просить вибачення у тернополян за незручності та просить автомобілістів враховувати аварійний стан мосту під час своїх поїздок. При в’їзді у Тернопіль будуть цілодобово виставлені патрулі для обмеження руху важковагового транспорту зі сторони м. Хмельницького та м. Кременця.