19.03.2024 08:57
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

До кінця року у Тернополі капітальний ремонт буде проведено ще на чотирнадцяти прибудинкових територіях

Через карантин, який діє в Україні з другої половини березня 2020 року, втрати бюджету Тернопільської громади уже склали близько 120 мільйонів гривень.

Та, незважаючи на це, у місті продовжуються виконуватися найнеобхідніші речі для тернополян – капітальні ремонти доріг, дворів та тротуарів, облаштування нових дитячих і спортивних майданчиків, термомодернізація дошкільних навчальних закладів і житлових будинків та реконструкція котелень.

На виконання капітальних ремонтів дворів цьогоріч з місцевого бюджету спрямовано понад 58 млн грн. За ці кошти заплановано відремонтувати близько 45-ти прибудинкових територій. У 30-ти дворах роботи вже завершені, а ще на восьми – розпочаті.

Як наголошує міський голова Тернополя Сергій Надал, під час розробки проектної документації на капітальні ремонти дворів враховуються побажання мешканців прилеглих будинків щодо облаштування додаткових місць для паркування транспорту, збереження чи видалення зелених насаджень, розширення чи звуження проїжджої частини та ін. Також на всіх об’єктах влаштовується тактильна плитка для комфортного пересування маломобільних груп населення.

До слова, ще на понад 50-ти прибудинкових територіях у Тернополі будуть проведені першочергові ремонти для ліквідації аварійності.