26.04.2024 16:34
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

До кожної квартири у Тернополі тепер будуть прикріплені індивідуальні QR-коди

У Тернопільському прес-клубі представники ПриватБанку презентували інноваційні проекти, що вже реалізовано для жителів Тернопільщини. Після переходу фінансової установи у власність держави в особі Міністерства фінансів України, ПриватБанк залишається найбільш популярним серед населення, адже 50-60% клієнтів користуються послугами ПриватБанку, а загальна ліквідність банку станом на березень становить 126 млрд гривень, що є найкращою ліквідною позицією в Україні.

“Ми ставимо перед собою найбільш амбіційні цілі, а саме плануємо створити мільйон робочих місць до кінця 2018 року. Для цього у нас функціонують нові програми кредитування малого та середнього бізнесу, – розповідає директор Прикарпатського РУ ПриватБанку Юрій Акуленко. – Також віднедавна ми долучились до держпрограми енергозаощадження. ПриватБанк активно кредитує покупки енергоощадних матеріалів та обладнання з компенсацією частини витрат державою для фізичних осіб, а оформити договір можна в будь-якому роздрібному магазині, інтернет-магазині, чи на торговому майданчику ПриватМаркет. Для цього необхідно оплатити покупку карткою за допомогою сервісу “Оплата частинами” або “Миттєва розстрочка” та подати у Приват24 необхідну заявку”.

Ще однією технологічною банківською новинкою є впровадження QR-коду для сплати рахунків. Тернопіль – лідер серед міст України у цьому нововведенні, у якому до приймання платежів за допомогою QR-коду під’єднано 300 підприємств.

“На сьогодні у Тернополі ще не застосовано послугу щодо оплати проїзду через QR-код, адже наше місто єдине, де надається пільга для учнів і студентів. Однак ми працюємо над цим та сподіваємось, що найближчим часом вдасться впровадити і цю програму, – зазначив керівник напрямку просування послуг бюджетним організаціям ПриватБанку Андрій Нитка. – Разом з тим спосіб оплати комуналки через зчитування QR-коду стає все більш популярним, адже він повністю нівелює можливість помилок, які випадково можна здійснити під час введення відповідних реквізитів”.

Також підприємство “Укрспецінформ” спільно з ПриватБанком разом ініціювали ще одне нововведення – QR-коди тепер будуть прикріплені до кожного помешкання.

“До кожної квартири індивідуально тепер будуть прикріплені QR-коди попри те, з якої організації вам буде приходити квитанція, де буде заборгованість, – говорить директор ПП “Укрспецінформ” Михайло Шидлівський. – Сума платежів зображатиметься по всіх службах та буде доступна для оплати при наявності карточки та коштів на ній. Відомо, що пенсіонери смартфонами не користуються, тому у вигляді пластикової картки для кожного власника помешкання буде виділено окремий QR-код”.