29.03.2024 17:56
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

До Дня міста Тернопіль отримав десять оновлених ліфтів

lift (4)Працівники ПТ “МАКСИМА до Дня міста здійснюють роботи із заміни ліфтових кабін у тернопільських багатоповерхівках. Як повідомила заступник директора підприємства Наталя Сипко, вже проведена заміна  кабін за адресами вул. Живова, 2/1, вул. Бойчуків 3/2, вул. Морозенка, 3/3, вул. Курбаса, 6/4, вул. В. Великого, 3/1, вул. Лучаківського, 4/1, 4/2, вул. Петлюри, 3/1 та вул. Петлюри, 4/2. Найближчиими днями заплановано здійснити заміну кабіни ліфту на вул. Карпенка, 26/7.

Наталя Сипко розповідає, що перелік ліфтів, які потребують найбільш термінового ремонту, подаються у ліфтову службу підприємствами, які обслуговують житловий фонд та прибудинкові території. Щороку здійснюється заміна в середньому десяти кабін. Кількість таких робіт залежить від того, який відсоток міста обслуговує ліфтова служба, адже їх у Тернополі є три. Оскільки ПТ «Максима» обслуговує найбільше тернопільських ліфтів, то й збільшується кількість виконаних ними ремонтів.

– Традиційно ми виконуємо капремонти кабін до Великодня, цього року графік дещо змінився. Окрім повної заміни кабін ліфтів, тривають роботи з ремонту кабін, пультів керування, щитів, здійснюється заміна освітлення, пластику стулок, лінолеумного покриття підлоги тощо, – розповідає Наталя Сипко. – Робіт здійснюється чимало, та є проблема, що полягає у нешанобливому відношенні мешканців до цього місця загального користування. Приміром, не пройшло й двох днів, як щойно поміняний ліфт на вул. Живова попалили запальничкою. Мешканці, на жаль, не завжди усвідомлюють, що ліфт – це спільне майно і його варто берегти. А це означає не випалювати кнопок, не перетворювати ліфт у туалет, не смітити тут, не ліпити жувальних гумок. Ми просимо тернополян з повагою відноситися до роботи електромеханіків із ліфтових служб.

До слова, як розповіла Наталя Сипко, є у Тернополі ліфти, яким уже понад двадцять років, а вони перебувають практично в ідеальному стані. Це вкотре підтверджує думку про те, що термін експлуатації ліфта та стан ліфтової кабіни залежить від добросовісності мешканців будинку.

На фото можна побачити стан ліфтів до та після здійснення ремонту.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР