29.03.2024 14:47
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

До вашої уваги порадник «Засади та практика впровадження енергосервісних договорів у містах України»

В рамках реалізації проекту «Польсько-норвезька допомога для покращення ситуації з енергоефективністю в Україні», який впроваджує Асоціація польських міст (керівник проекту) у партнерстві з Норвезькою Асоціацією місцевих і регіональних влад та двома муніципальними асоціаціями з України – Асоціацією міст України та Асоціацією «Енергоефективні міста України», було підготовлено та опубліковано Порадник «Засади та практика впровадження енергосервісних договорів у містах України».  Автор та упорядник видання – координатор проектів і програм АЕМУ Андрій Кирчів.

До Порадника увійшла найбільш важлива, практична інформація, яка тим чи іншим чином була відображена в уже існуючих профільних виданнях, а також найновіші (на час підготовки публікації) діючі норми законодавства України, що регулюють царину енергосервісу. Головну увагу у цій публікації приділено саме практиці впровадження – механізмам, алгоритмам та набутому досвіду на муніципальному рівні. Для нас важливо, аби відповідальним особам  (насамперед у бюджетній сфері муніципального господарства), які вважатимуть за доцільне скористатися інструментом енергосервісу, вся необхідна для цього інформація могла бути віднайдена у концентрованому вигляді – на кількох десятках сторінок, із можливістю поглибленого пошуку через відповідні наведені у тексті лінки. Разом із електронною версією цього порадника доступними є також зразки документації, розроблені в рамках реалізації згаданого вище проекту.

Нагадаємо, що сам проект впроваджується в рамках діяльності польсько-норвезького Фонду двосторонньої співпраці, який підтримується Фінансовим механізмом Європейського економічного простору на 2009-2014рр. та Норвезьким фінансовим механізмом 2009-2014рр. Загальний менеджмент проекту здійснює Міністерство інвестицій та розвитку Польщі.

Скачати порадник

Порадник «Засади та практика впровадження енергосервісних договорів у містах України»