20.04.2024 03:43
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Добра звістка для тернополян: напередодні Різдва у зоокутку народилося двоє ягнят

Минулого тижня у Різдвяній шопці, яку традиційно облаштовують на Театральному майдані у Тернополі, народилося двоє ягняток. Ця подія є проявом Господньої благодаті, вважають тернополяни, які стали першими свідками події.

Двоє новонароджених та їхні матусі перебувають під пильним наглядом ветеринарів і не потребують додткової уваги від тернополян. Народження в таких умовах є природнім для тварин, то ж завдяки теплій погоді малята продовжують перебувати на вулиці та тішити перехожих. Представники КП «Об’єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя» дуже цінують турботу небайдужих тернополян про малят, але настриливо просять не годувати ні малих, ані дорослих тварин. Овечки забезпечені харчуванням, передбаченим їхнім раціоном, а всі зайві продукти спричиняють лише шкоду для їхнього здоровя. При хаотичному підгодовуванні відповідальним особам складно прослідкувати, що, коли і в яких кількостях тварини споживали, а окремі продукти (яблука, чипси, сухарики, цукерки тощо) можуть спричинити серйозні наслідки для їхнього здоровя.

Нагадаємо, що шопка у центрі Тернополя знаменує народження Ісуса Христа, центральною композицією традиційно є ясла із новонародженим Ісусом та його батьками Марією і Йосипом.  Доповнюють інсталяцію царі, що прийшли з дарами до Божого дитяти,  також щороку атмосфери додають живі персонажі – овечки,які у інший час живуть в зоокутку в парку «Сопільче».

Тернопіль житлово-комунальний