28.03.2024 14:20
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Держенергоефективності та німецька компанія-виробник біопалива «Verbio» обговорили перспективи біогазового ринку в Україні

savchukДерженергоефективності та німецька компанія-виробник біопалива «Verbio» обговорили перспективи біогазового ринку в Україні та шляхи співпраці у даній сфері.

Народний депутат України, перший заступник голови Комітету ВРУ з питань ПЕК Олександр Домбровський, голова Держенергоефективності Сергій Савчук та представник компанії «Verbio» Олаф Тробер обмінялися думками щодо перспектив розвитку біогазової індустрії в Україні.

Сергій Савчук проінформував про наявні інвестиційні можливості у розрізі регіонів України та запевнив, що ринок біогазу має великий невикористаний потенціал. За його словами, Уряд робить рішучі кроки для розбудови цього напряму і підтримує ініціативи щодо залучення інвестицій в його розвиток.
Представник компанії «Verbio» презентував інвестиційні пропозиції щодо можливості будівництва біогазових заводів, які вироблятимуть тепло, електроенергію та газ-метан із соломи.
Голова Агентства надав рекомендації щодо регіонів сприятливих для розміщення підприємств з виробництва біопалива. Він також зауважив, що Україна працює над вдосконаленням нормативно-правової бази у цій сфері.
Загалом, сторони домовилися опрацювати надані пропозиції у форматі робочої групи та продовжити співпрацю у даному напрямку.
Довідково:
“Verbio” (Vereinigte Bioenergie AG) – одна з найбільших компаній-виробників і постачальників біопалива, яка побудувала перші біодизельні та біоетанолові заводи у 2001 році. Сьогодні компанія виробляє в рік: 450 тис. тон біодизелю; 260 тис. тон біоетанолу; 480 ГВт г біогазу.

www.minregion.gov.ua