26.04.2024 00:02
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Держенергоефективності підтримує ініціативу ЄБРР щодо започаткування нової кредитної лінії на термомодернізацію будівель

enГолова Держенергоефективності Сергій Савчук після зустрічі з представниками ЄБРР повідомив, що Агентство підтримує ініціативу ЄБРР щодо започаткування нової кредитної лінії вартістю $100 млн. За словами Сергія Савчука планується, що в майбутньому виділені ЄБРР кошти будуть спрямовані на фінансування заходів з термомодернізації будівель.

Також, представники проекту ЄБРР «Технічна допомога для покращення енергетичних характеристик житлових будинків» підтримали необхідність якнайшвидшого прийняття проекту Закону України «Про енергоефективність у будівлях». При цьому, зі свого боку, запропонували фінансування заходів щодо розробки програмного забезпечення для розрахунку енергетичної ефективності будівель.

Вже найближчим часом Агентство підготує лист підтримки на адресу ЄБРР щодо необхідності започаткування нової кредитної лінії для України, яка передбачає фінансування заходів з термомодернізації будівель населенням. Також Агентство направить всі необхідні презентаційні та інформаційні матеріали необхідні для більш детального вивчення ситуації стосовно планів України у сфері термомодернізації будівель:

– механізму компенсації частини вартості обладнання та матеріалів для ОСББ;

– розрахунків необхідних коштів для житлових будинків до 2024 року;

– проекту механізму надання допомоги для термомодернізації будівель для малозабезпеченого населення України.

Довідково

25 лютого п.р. Голова Держенергоефективності провів зустріч з представниками проекту ЄБРР «Технічна допомога для покращення енергетичних характеристик житлових будинків», зокрема з Найджелою Джолландса – старшим менеджером відділу енергоефективності, Оленою Борисовою – менеджером програм та Володимиром Шимкіним – експертом проекту ЄБРР.

Прес-служба Держенергоефективності