29.03.2024 13:55
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Державну субвенцію на погашення заборгованості з різниці в тарифах перерозподілять по регіонах

Внесено зміни до порядку та умов надання у 2014 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги водопостачання та водовідведення. Мета – ефективне та повне використання регіонами коштів субвенції. Про це повідомили в Управлінні економіки систем життєзабезпечення Мінрегіону України. 

«У деяких регіонах з тих або інших об’єктивних причин існує загроза неосвоєння зазначеної державної субвенції. В той же час інші регіони потребують і мають змогу освоїти додаткові кошти на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення. Саме тому виникла необхідність перерозподілу видатків по регіонах для ефективного та повного використання коштів субвенції», – зазначили в Управлінні.

Нагадаємо, 5 листопада 2014 року Кабінетом Міністрів України було прийнято постанову «Про внесення змін до Порядку та умов надання у 2014 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню, яка виникла у зв’язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання та водовідведення тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування». Зазначеним актом вносяться зміни, що дозволять забезпечити повне використання коштів субвенції місцевими бюджетами.

В Управлінні економіки систем життєзабезпечення Мінрегіону зазначили, що головним завданням цього документу є реалізація вимог Закону України від 31.07.2014 року N 1622-VII, «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» щодо покращення рівня розрахунків за спожиті енергоносії теплопостачальними підприємствами та підприємствами водопровідно-каналізаційного господарства.

 

24.11.2014

www.minregion.gov.ua