28.03.2024 19:21
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Делегація Світового Банку відвідала Тернопіль з робочим візитом

foto1111П’ятого листопада делегація Світового Банку відвідала Тернопіль з робочим візитом. Нарада, що стосувалася початку реалізації інвестиційного «Проекту розвитку міської інфраструктури-2», відбулася у приміщенні КП «Тернопільводоканал». Участь у ній взяв заступник міського голови з питань міської інфраструктури Владислав Стемковський.

Нагадаємо, що КП «Тернопільводоканал» реалізовуватиме інфраструктурний проект із модернізації систем водопостачання та водоочищення за фінансової підтримки Світового Банку та Фонду Чистих Технологій. Завдяки інвестиціям Світового Банку КП «Тернопільводоканал» планує впродовж 2015-2021 року суттєво модернізувати об’єкти водопровідно-каналізаційного господарства Тернополя.foto2

Як повідомив Владислав Стемковський, основними заходами, які планується реалізувати за кредитні кошти, є оптимізація системи подачі та розподілу води, ремонт та заміна аварійних ділянок, а також прокладання нових водопровідних мереж. Однак, одним із найбільш вагомих кроків,
які планується втілити у рамках проекту, стане будівництво станції знезалізнення води, що дозволить забезпечити споживачів якісними послугами з централізованого водопостачання. Крім того, станція знезалізнення дозволить рідше здійснювати промивання мереж, яке, нагадаємо, проводять двічі на рік. kuzmaЗумовлено явище тим, що вода з підземних джерел, яку споживають тернополяни, має високий вміст природнього заліза, залишки якого осідають та окислюються на стінках водопровідних мереж.

– Планується також здійснити реконструкцію каналізаційно-очисних споруд у Тернополі, які, зважаючи на тривалий термін експлуатації, є застарілими та технічно зношеними. Проведення ряду технічних робіт та заміна елементів системи водопостачання дозволить суттєво економити електроенергію та зменшить експлуатаційні витрати підприємства. Оскільки вагомою складовою тарифу на водопостачання для споживачів є саме витрати на електроенергію, впровадження даних заходів сприятиме тому, що тернополяни не переплачуватимуть зайвого,- пояснює фахівець. – Оскільки вже весь світ став на шлях економії ресурсів, то й Тернополі планується впровадити усі можливі заходи для раціонального використання води. Зокрема, за кошти Світового Банку  встановлять нові економні та надійні насоси, а житловий фонд забезпечать будинковими лічильниками води. Засоби загальнобудинкового обліку багатоквартирних житлових будинків забезпечать повноту обліку та зменшать втрати води всередині будинків. У рамках «Проекту розвитку міської інфраструктури-2» для КП «Тернопільводоканал» буде придбано нову техніку  та засоби телеметрії, які дозволять проводити діагностику мереж зсередини. Завдяки можливостям сучасних приладів телеметрії можна буде запобігти аварійним ситуаціям, які не можливо передбачити станом на сьогоднішній день.

Нагадаємо, що КП «Тернопільводоканал»  здобуло право на отримання кредиту Світового Банку на здійснення модернізації та реконструкції своїх об’єктів. Договір про реалізацію інвестиційного «Проекту розвитку міської інфраструктури-2» було підписано Тернопільською міською радою та КП “Тернопільводоканал” у листопаді минулого року.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР