28.03.2024 19:18
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Дев’ятого та десятого листопада у Тернополі не буде води

voda6На вихідних тернополянам варто запастися водою, адже 9 та 10 листопада комунальне підприємство “Тернопільводоканал” проведе традиційне планове промивання водопровідних мереж. З 00 годин 9 листопада по 24 годину 10 листопада у місті та навколишніх селах водопостачання буде припинено.

Як пояснив директор КП «Тернопільводоканал» Володимир Кузьма, вода з підземних джерел, яку отримують тернополяни, має високий вміст природнього заліза. Осад від нього осідає та окиснюється на стінках водопровідних мереж.  Для того, аби споживачі отримували якісну воду, осад потрібно регулярно вимивати, відтак двічі на рік здійснюється промивка мереж.

–  За пів року осад досягає певної критичної маси і, відповідно, починає вимиватися з стінок водопровідної мережі і безпосередньо може потрапляти в помешкання наших споживачів. З метою недопущення локального погіршення якості води ми проводимо промивання мереж. Промивання водопровідних мереж у Тернополі здійснюють навесні та восени і його основною метою є покращення якості питної води, – розповівдиректор КП “Тернопільводоканал” Володимир Кузьма.

Під час промивання водопровідних мереж працівники підприємства запланували також здійснити ряд ремонтних робіт на мережах та насосних станціях, виконання яких можливе тільки за умови повної зупинки насосних станцій та припинення водопостачання. Мова йде, зокрема, про заміну запірної арматури на водопровідній мережі, заміну пожежних гідрантів, виконання врізок у водопровідну мережу, а також ряд ремонтних робіт на водопровідно-насосних станціях, які неможливо провести під час наявності води в мережі.

Поступове відновлення водопостачання центральної частини міста, а також мікрорайонів “Новий світ” та “Старий парк” планують розпочати вже з 20 години 9 листопада. У помешканнях решти мікрорайонів Тернополя та навколишніх сіл вода почне з’являтися від 6 години 10 листопада. Проте комунальники застерігають, що до споживання у харчових вода ще буде непридатною, оскільки міститиме підвищену дозу хлору. Повністю водопостачання Тернополя та навколишніх сіл буде відновлено від 24 год вівторка.

Адміністрація КП “Тернопільводоканал” просить вибачення за тимчасові незручності та рекомендує споживачам завчасно зробити необхідний запас води.

Нагадуємо, що в цей час у місті працюватиме близько 30 колонок-качалок у різних мікрорайонах Тернополя, адреси розміщення яких ви зможете прочитати на нашому сайті згодом.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР