18.04.2024 22:28
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Головам ОСББ розповіли про програму енергоефективності

osbb (7)30 квітня у прес-центрі українського дому «Перемога» відбулася зустріч голів ОСББ м. Тернопіль із фахівцями різних галузей за участю заступника міського голови Владислава Стемковського, завідувача сектора енергозбереження управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Павла Савечка та голови громадської організації «Спілка голів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків і будинкових комітетів» Михайла Терлюка.

Під час зустрічі головам ОСББ було доведено інформацію про впровадження  «Програми енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації житлового фонду Тернополя», яка дозволить економити на оплаті тепла за рахунок модернізації будинків.osbb (4)

Програма діє за принципом співфінансування: 70% – з міського бюджету, 30% – повинні оплатити самі мешканці будинку. Для того, щоб утеплити житло, варто застосувати не одну технологію, а цілий комплекс робіт, який включає в себе встановлення індивідуального опалення, утеплення фасадів та горища, заміну вікон та дверей на енергозберігаючі, тощо. Саме про варіанти утеплення багатоповерхівок, про етапи термомодернізації, про можливі матеріали для досягнення найвищого рівня ефективності та про варіанти залучення коштів для проведення osbb (1)даних видів робіт йшлося під час зустрічі.

Також присутні обговорили ряд інших актуальних питань, зокрема питання тарифоутворення та порядок розрахунку нових тарифів на послуги з вивезення побутових відходів. Не оминули під час зустрічі питання субсидіювання населення (нагадуємо, що прийом документів на оформлення субсидій розпочнеться 5 травня).

Враховуючи зацікавленість представників ОСББ до запропонованих питань та їх детальне обговорення, зустрічі такого формату є актуальними та потрібними для вдосконалення діяльності об’єднань співвласників та для розвитку житлово-комунального господарства міста загалом.