29.03.2024 04:34
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Геннадій Зубко: Тернопіль показує приклад всій Україні, як треба рухатися вперед

zubkoСьогодні Тернопіль – це місто-пілот України, де реалізуються масштабні проекти з термомодернізації та енергоефективності. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр та міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, який відвідав Тернопіль з робочим візитом.

Під час візиту віце-прем’єр, зокрема, зустрівся з міським головою Тернополя Сергієм Надалом.

«Я сьогодні у Тернополі для того, щоб показати всій Україні, яким чином треба рухатися вперед. Тернопіль має потужний потенціал, у місті працює дуже класна команда на чолі з міським головою. Я знаю Сергія Надала не лише як мера Тернополя, а й по його роботі в Асоціації міст України, де він обіймає вкрай важливу посаду голови бюджетного комітету», – зазначив Геннадій Зубко.

Міністр регіонального розвитку також назвав Тернопіль Громадою з великої букви

«На сьогоднішній день мерія Тернополя взяла на себе всі повноваження для розвитку міста. Тернопільська громада є дійсно Громадою з великої букви, де управлінські функції здійснюють ефективні менеджери. Саме це головна причина, чому у Тернополі відбуваються такі зміни, які ми будемо впроваджувати в інших містах України», – підкреслив Геннадій Зубко.

Для прикладу, віце-прем’єр розповів, що у Тернополі дуже добре розуміють, що термомодернізація та залучення альтернативних джерел палива – є єдиним способом, щоб відмовитися від газу держави-агресора.

«Тернопіль вже активно приймає участь у «Програмі розвитку, муніципальної інфраструктури України», через яку виділяються кошти на модернізацію інфраструктури житлово-комунального господарства. Тернопіль також залучив кошти Світового банку на реконструкцію водопостачання та реконструкцію систем теплопостачання. Дуже важливо, що у реконструкцію Тернополя не лише вкладають кошти, а й впроваджують нові технології. Це не лише дає змогу тернополянам реально економити на тарифах на тепло та водопостачання, а й зменшує загальний рівень споживання російського газу. Тому, я запропонував мерії Тернополя ще одну нову програму термомодернізації будівель, яка буде реалізована спільно з Європейським інвестиційним фондом», – зазначив міністр регіонального розвитку.

У свою чергу, міський голова Тернополя Сергій Надал зазначив, що стратегічна мета міської влади – повністю відмовитися від споживання російського газу.

«Вже у найближчі перспективі у нашому місті почнуть діяти котельні на альтернативних джерелах енергії, тобто Тернопіль може стати першим містом в Україні, де взагалі відмовляться від російського газу», – зауважив міський голова Тернополя.

На останок міністр регіонального розвитку пообіцяв на центральному рівні посприяти покращенню сполучення Тернополя з іншими містами України.

«Перспективи у Тернополя дуже добрі. Однак, унікальне географічне розташування Тернополя ще не дала того позитиву, на який ваше місто заслуговує.  Тому сьогодні спільно з міським головою Тернополя Сергієм Надалом ми обговорювали продовження ремонту місцевих доріг та інфраструктури. І що не менш важливо – магістральних доріг, в які потрібно вкладати кошти з центрального бюджету. Наша мета зробити Тернопіль більш доступнім як для українців, так і для іноземних туристів», – підсумував Геннадій Зубко.