18.04.2024 08:51
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Геннадій Зубко та Чімяо Фан обговорили питання реалізації проектів Світового банку та Мінрегіону в сфері модернізації підприємств ЖКГ

zubkoХід реалізації спільних проектів Світового Банку та Мінрегіону України обговорили на зустрічі Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко та директор Світового банку по Україні, Білорусі та Молдові Чімяо Фан.

Зокрема, сторони підтвердили наближення завершення реалізації в Україні проекту «Розвиток міської інфраструктури» (впроваджувався в 14 містах).

«Проект знаходиться на завершальній стадії і вже зараз ми можемо бачити значний ефект від його впровадження. За 6 років реалізації середній показник економії електроенергії на підприємствах-учасниках проекту становить близько 30 відсотків», – сказав Геннадій Зубко.

Він наголосив, що модернізація житлово-комунального господарства є одним із пріоритетних напрямів роботи, оскільки стосується інтересів як населення, так і економіки України в цілому.

Сторони також обговорили питання реалізації ще двох спільних проектів Світового банку та Мінрегіону – «Розвиток міської інфраструктури-2» вартістю 350 млн. дол. США та «Підвищення енергоефективності у секторі централізованого теплопостачання” вартістю 382 млн. дол. США.

Довідка

Проект «Розвиток міської інфраструктури-2» спрямований на підвищення якості та надійності послуг з водопостачання та водовідведення; забезпечення ефективного використання енергії та переробки твердих відходів; зменшення рівня забруднення навколишнього природного середовища.

Проект «Підвищення енергоефективності у секторі централізованого теплопостачання» спрямований на підвищення якості надання послуг комунальними підприємствами за рахунок модернізації технологічного обладнання, систем генерації і транспортування теплової енергії;  впровадження сучасних механізмів її обліку; впровадження енергоефективних та енергозберігаючих технологій для мінімізації витрат паливно-енергетичних ресурсів; поліпшення екологічної ситуації в регіонах.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України