26.04.2024 22:32
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

В управлінні житлово-комунального господарства відбулася нарада за участю міського голови

У понеділок, 15 листопада, в управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР відбулася спільна нарада з представниками компаній-управителів, ОСББ та компаній, що здійснюють утримання шляхово-мостового господарства міста (ТМШРБП «Міськшляхрембуд» та ТОВ «Техно-Буд-Центр») і фахівцями управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР та відділу технічного нагляду щодо підготовки міста до зими та готовності служб до роботи в осінньо-зимовий період. Участь у нараді взяв міський голова Сергій Надал. Під час наради йшлося про підготовку до зими обслуговуючими підприємствами, зокрема – про готовність техніки та заготівлю посипальних матеріалів.

Нагадаємо, що прибирання міста взимку здійснюється відповідно до Дорожньої карти утримання шляхово-мостового господарства м. Тернополя в зимовий період.

Цього року у прибиранні планується надати пріоритет соляним сумішам, щоб знизити ризик забруднення стічних решіток піском чи шлаком та забезпечити максимально швидке очищення доріг від снігу. Також під час наради йшлося про те, що традиційно підрядники здійснюватимуть привентивне посипання напередодні опадів чи при суттєвому зниженні температури зовнішнього повітря.  По вулицях міста вже розміщені ємності із піском для посипання, а при зміні погодніх умов та появі опадів розпочнеться нічне чергування працівників підрядних організацій та працівників відділу технагляду.

Зазначимо, що управительські компанії вже підготували техніку та посипальні матеріали у достатніх кількостях, про що свідчать відповідні акти. Що стосується діяльності ОСББ, то тут кожне обєднання приймає рішення щодо утримання у зимовий період, основне – забезпечити максимально швидке та якісне прибирання прибудинкових територій. При цьому варто не забувати, що за невиконання вимог правил очищення міста від снігу передбачена відповідальність.

Наголошуємо, що суб’єкти підприємницької діяльності також зобов’язані в межах своїх об’єктів самостійно утримувати та прибирати прилеглу територію. Прилеглою територією, згідно із Правилами благоустрою Тернопільської громади, в межах об’єкта господарювання, є: ділянка зі сторони вулиці по всій його довжині та в межах тротуару в ширину. З інших боків – при наявності забудови – до середини розриву між ними, а при відсутності забудови – на відстані 15 м.

За порушення ст.152 КУпАП (Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів) передбачено адміністративну відповідальність, що тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 грн до 1360 грн, а на відповідальних осіб, суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 грн до 1700 грн.

Перевірку скарг мешканців щодо незадовільного прибирання дворів, доріг та міжквартальних проїздів здійснює муніципальна інспекція. Тож при виявленні дворів, під’їздів до них чи інших території, що неналежно очищені від снігу, мешканці Тернополя можуть повідомляти на Viber муніципальної інспекції за номером +38 073 015 14 81, або зателефонувати на Цілодобову гарячу лінію 15-80, (0352) 23 – 63 – 97, +380673515710, +380674472919.

Тернопіль житлово-комунальний