24.04.2024 16:40
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

В рамках програми термомодернізації в Тернополі утеплили понад два десятки фасадів

Від 2015 року у м. Тернополі діє Програма енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації будівель житлового фонду м. Тернополя на 2015-2020 роки, затверджена  рішенням міської ради від 27.01.2015р. №6/55/4 (зі змінами). Відповідно до згаданої Програми передбачено реалізацію заходів з термомодернізації житлових будинків на умовах співфінансування (30% – кошти мешканців, 70% – кошти міського бюджету).

Як розповідає головний спеціаліст сектору з питань енергозабезпечення управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Галина Копит, за період дії Програми у місті виконано роботи щодо капітального ремонту із утепленням фасадів у двадцяти двох будинках, проведено заміну вікон на енергозберігаючі у місцях загального користування двадцять сім будинків, у двох будинках встановлено індивідуальні теплові пункти із приладами обліку теплової енергії та проведено капітальний ремонт системи теплопостачання, виконувались також роботи щодо модернізації системи освітлення на сходових клітках будинків.

– Проведені заходи дозволяють знизити тепловтрати, зменшити споживання тепла, забезпечити підтримання комфортної температури повітря у житлових будинках міста, – пояснює фахівець. –  Відповідно до титульного списку капітального ремонту житлового фонду міста – термомодернізації на умовах співвфінансування на 2017 рік,  цього року планується  виконати роботи із термомодернізації у двадцяти двох будинках міста. Вже виконано роботи із термомодернізації  у сімнадцяти будинках.  Наразі роботи тривають у  п’яти будинках за адресами : вул. Бродівська, 50,  вул. Збаразька, 37, вул. В. Великого, 8, вул. С. Будного, 50 (блок А), проспект С. Бандери, 90А. Зауважу, що кількість звернень мешканців щодо виконання робіт із термомодернізації з кожним роком збільшується.  Якщо у 2015 році виконано роботи із  термомодернізації лише у девяти будинках, то у 2017 році  співвласники понад чотирьох десятків  будинків  вирішили утеплити своє житло, подавши відповідні звернення та необхідну документацію.

Програма енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації будівель житлового фонду м. Тернополя на 2015-2020 роки

Програма енергоефективності дозволить економити на оплаті за тепло

 

Тернопіль житлово-комунальний