18.04.2024 23:04
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

В рамках акції «Тернопіль – найзеленіше місто», уже висаджено понад 3000 дерев та кущів

В рамках проведення загальноміської акції «Тернопіль – найзеленіше місто», цими днями тривають активні роботи з висадження зелених насаджень практично на всій території міста 4 квітня, озеленення проводилося на шести локаціях, дві з яких – на території парку «Національного відродження». В акції брали участь керівники управлінь і відділів Тернопільської міської ради, депутати, а також очільник Тернополя Сергій Надал.

Висадження дерев у місті відбувається не хаотично, а лише на визначених територіях, згідно із рекомендаціями управління ЖКГ та відповідно до «Концепції комплексного озеленення м. Тернополя».

Відтак 4 квітня, висадження дерев та чагарників, відбулося:

Зі слів начальника управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Олега Соколовського, окрім основних об’єктів, на яких проводилися роботи із озеленення, висадження зелених насаджень за ініціативи суб’єктів господарювання відбулося також на бульв. Данила Галицького, вздовж Збаразького шосе, на мікрорайоні «Новий Світ» та на інших локаціях. До озеленення міста активно долучилися забудівники – ТОВ “Добробуд”, “Тернопільбуд”, “Креаторбуд” та ТОВ “Коледж”.

Дуже багато дерев висаджено у парках – тут висадили сотні молодих саджанців червонолистого дуба, липи, ялинки сріблястої і яскравого дерева “сумах” (оцтового дерева).

Впродовж двомісячника благоустрою та в рамках загальноміської акції «Тернопіль -найзеленіше місто», роботи із озеленення заплановано також провести на територіях:

  • населених пунктів Тернопільської міської територіальної громади;
  • закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної і професійно-технічної освіти;
  • парків і закладів культури;
  • установ і комунальних підприємств у сфері фізичної культури і спорту та у сфері охорони здоров’я;
  • підприємств, що обслуговують житловий фонд міста, ОСББ,ОСН,  СК;
  • підприємств і суб’єктів господарювання – перевізників побутових відходів;
  • новозбудованих об’єктів будівництва.

Нагадаємо, відповідно до затвердженого основного стратегічного документу у сфері зеленої розбудови міста – «Концепції  комплексного озеленення м. Тернополя», щорічно, в рамках проходження двомісячника благоустрою, міською радою організовуються заходи із озеленення території міста з метою урізноманітнення видового складу існуючих насаджень, формування високодекоративних і стійких до несприятливих умов навколишнього природного середовища особин, а також – відновлення насаджень, окремі види яких поступово зникають внаслідок негативного впливу глобального потепління.

Фото – Влад Кравчук