29.03.2024 11:48
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

В ніч з 15 на 16 січня спецтехніка у кількості 15 одиниць очищала дороги і тротуари Тернополя від снігу

У зв’язку із значним зниженням температури повітря та опадами у вигляді снігу, комунальні служби Тернополя працюють у посиленому режимі.

В ніч з 15 на 16 січня спецтехніка у кількості 10 одиниць очищала від снігу магістральні вулиці міста і проїжджі частини, які є маршрутами пасажирського транспорту, та посипала їх піщано-сольовою сумішшю, щоб під шаром снігу не створювався льодовий покрив.

Також працювало 5 одиниць спеціальної техніки, що прибирали тротуари і обробляли їх протиожеледними засобами. Загалом використано 72 мспеціальної суміші та 1,5 мсолі.

На магістральних вулицях Тернополя роботу піскорозкидачів, вантажівок з навісним обладнанням та транспортних засобів, що здійснювали підмітання тракторними щітками і посипання піщано-сольовим засобом, забезпечили підрядні організації ТзОВ «Авакс-Проф», ТМШРБ «Міськшляхрембуд» і ТзОВ «Техно-Буд-Центр».

Відповідальність за прибирання прибудинкових територій і під’їзних шляхів до них покладена на управителів житлового фону міста (так звані ЖЕКи або ОСББ), прибирання міжквартальних проїздів – ЖЕКи.

Дізнатися, яка організація відповідальна за очищення тієї чи іншої ділянки, та отримати їхні контактні дані, можна на Інтерактивній карті відповідальності за прибирання міста у зимовий період, яку розробила Тернопільська міська рада. Розроблено також інформаційні буклети «План прибирання міста взимку», у яких детально описано роботи, що проводяться у Тернополі в зимовий період.

Щоб не перешкоджати роботі спецмашин і не створювати аварійних ситуацій через нестійку погоду, прохання до водіїв не паркувати авто вздовж вулиць і в заборонених для цього місцях.

Інформацію (з доданим фото) щодо неналежного прибирання дворів, міжквартальних проїздів чи доріг мешканці Тернополя можуть надсилати на Viber муніципальної інспекції за номером +38 073 015 14 81, або зателефонуваши на Цілодобову гарячу лінію 15-80, (0352) 23 – 63 – 97.