25.04.2024 09:53
eps_banner
АКТУАЛЬНО:

Вітаємо КП “Тернопільводоканал” із сімдесятирічним ювілеєм!

Саме сімдесят років тому в Тернополі з`явилося централізоване водопостачання. Колектив управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР, а також колективи та керівники обслуговуючих підприємств щиро вітають колег із святом!

Ви досягли значних успіхів і вам є чим пишатися. Ви довели, що здатні йти вперед навіть у найскладніші часи, і готові вирішувати всі поставлені перед вами завдання.

Прийміть щиру вдячність за вашу сумлінну працю, наполегливість високий професійний рівень, виняткову самовіддачу та результативність у виконанні своїх фахових обов’язків. Щиро бажаємо всьому колективу КП “Тернопільводоканал” міцного здоров’я, добробуту, безупинного руху до успіхів, наснаги, оптимізму, впевненості у майбутньому, натхнення в щоденній праці, реалізації творчих планів, нових здобутків, блискучих ідей та реальних можливостей для їхнього втілення!

З повагою – управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР, ПП “Благоустрій”, ПП “Вікторія – М, ПП “Дружба-сервіс-житло-1″, ПП “Люкс”, ПП “Максима”, ПП “Наш дім”, ПП “Сонячне”, ПП “Східний масив”, ПП “ТернопільКомСервіс”, ПМП “СОВР”, ТОВ “КомЕнергоТернопіль”, ГТОВ “Мрія”, ДП “АльтфатерТернопіль”, ПП “Екотерн”, ЖЕК-13 житлово-будівельних кооперативів, КП “Міськшляхрембуд”, КП “Тернопільводоканал”, КП “Тернопільміськсвітло”, КП “Тернопільміськтеплокомуненерго”, СКП “Ритуальна служба”, ДП “Газпостач” ПрАТ “Тернопільміськгаз”.

Довідка: Історія КП «Тернопільводоканал» тісно пов’язана з історією Тернополя. Тернополяни довгий час видобували воду, копаючи колодязі. Тому для розвитку міста постало питання створення  централізованого водоканалу.

Перший проект централізованого водопостачання Тернополя був розроблений ще у 1928 році професором Отто Надольським. Однак війна перешкодила його здійсненню.

Будівництво центрального водопроводу міста було розпочато наприкінці 1947 року.

Від 1955 року Тернопіль почав інтенсивно розбудовуватися: «виросло» багато житлових будинків і промислових об’єктів. Була побудована друга черга водопостачання.

Так Тернопіль отримав одне з головних благ сучасного розвинутого міста – центральне водопостачання та каналізацію.